Home Condensator
Condensator
Condensator PDF Imprimare Email
Condensator
Scris de irina86   
Miercuri, 22 Iunie 2011 13:34

Un condensator este un dispozitiv pentru stocarea sarcinii electrice. Formele unui condensator pot sa difere foarte mult, dar toate contin cel putin doua conductoare separate de un non-conductor. Un condensator utilizat ca piese de sisteme electrice, de exemplu, consta din folii de metal separate de un strat izolator de film.

Un condensator este o componenta electronica pasiva constand dintr-o pereche de conductoare separate printr-un dielectric (izolator). Atunci cand exista o diferenta de potential (tensiune) pe conductoare, un camp static electric se dezvolta în dielectric, cauzand sarcina pozitiva care se colecteaza pe o placa si se incarca negativ pe alta placa in condensator.Energia este stocata intr-un camp electrostatic. Un condensator ideal este caracterizat printr-o valoare constanta, masurata în farazi. Acesta este raportul dintre sarcina electrica pe fiecare conductor pentru diferenta de potential dintre ele.

Tipuri de condensator se utilizeaza pe scara larga in circuitele electronice pentru blocarea curentului direct permitand în acelasi timp curentului alternativ sa treaca, in retele filtru, pentru netezirea iesirii de surse de alimentare, in circuite rezonante ca de exemplu pentru frecvente radio cu ton special, si pentru multe alte scopuri.

Un ondensator este uin dispozitiv pasiv, acesta inmagazineaza energie sunt forma unui camp electric, intre doua armaturi incarcate cu o sarcina electrica egala. Faradul este unitatea de masura pentru condensator si capacitatea electrica a acestuia in sistemul international.

Ultima actualizare în Luni, 16 Mai 2011 09:17
 


Sondaje

Cunoasteti rolul unui condensator?
 

Vizitatori Online

Avem 1 vizitator online

Adauga la retele sociale

Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon RSS Feed 
Joomla 1.5 Templates by JoomlaShine.com